این خوراکی هزاران سال غذای رایج در اروپا بوده است + عکس-راهبرد معاصر
آخرین رده‌بندی فیفا در سال ۲۰۲۴/ ایران هجدهم دنیا و دوم آسیا توانیر: قطعی برق ۱۰ روز تا ۲ هفته آینده متوقف می‌شود / در تابستان سال آینده نیز ناترازی برق داریم ثبت نام بیش از ۴۴۰ هزار نفر در کنکور | اول دی؛ آخرین مهلت نام‌نویسی تداوم سیر صعودی نرخ بهره بین بانکی + جدول تصویب توافق‌نامه تجارت آزاد با ایران در سنای قزاقستان هشدار سازمان هواشناسی در مورد تشدید فعالیت سامانه بارشی در کشور دستور شناسایی مشترکانی که از ماینر استفاه می‌کنند صادر شد نماینده مجلس: حتی فقیرترین کشور‌های آفریقایی هم این حد از کاهش ارزش پول را ندارند مصر رئیس گروه دی۸ شد سخنگوی وزارت خارجه: حملات اسرائیل منجر به تخریب زیرساخت‌های غیرنظامی یمن شد وزرای کار و دادگستری وارد شیراز شدند طلای جهانی به زمین خورد!  متهمان ناآرامی در بیمارستان شهید جلیل یاسوج دستگیر شدند واکنش انصارالله به حمله هوایی اسراییل: به هر تجاوزی پاسخ می‌دهیم/ حمایت از غزه ادامه دارد حمله هوایی گسترده رژیم اسرائیل به صنعاء و الحدیده یمن + جزییات

این خوراکی هزاران سال غذای رایج در اروپا بوده است + عکس

تیم انجام دهنده این پژوهش اشاره کرده که شواهد نشان می‌دهند اگرچه امروزه جلبک‌های دریایی به ندرت در اروپا خورده می‌شوند، اما تا همین اواخر بخشی از رژیم غذایی اروپایی بودند. البته هنوز مشخص نیست جبلک دریایی تا چه اندازه به عنوان یک غذا از اهمیت برخوردار بوده است قدر مسلم آن که جلبک دریایی به تدریج از رژیم غذایی حذف و تبدیل به غذای دوره قحطی و علوفه حیوانات شد.
تاریخ انتشار: ۲۱:۰۱ - ۰۲ آبان ۱۴۰۲ - 2023 October 24
کد خبر: ۲۱۰۰۹۳

به گزارش راهبرد معاصر؛ سی ان ان و گاردین گزارش دادند: "وینسنت دومیزل" مشاور "پیمان اقیانوس" سازمان ملل متحد در کتاب تازه اش تحت عنوان "انقلاب جلبک دریایی" می‌نویسد: "جلبک دریایی به سرعت رشد می‌کند و غنی از مواد مغذی است و می‌تواند جایگزینی برای پلاستیک و برخی از منسوجات باشد و یک ذخیره بالقوه کربن است که قادر است آلاینده‌ها را جذب کند".

در این باره یافته جالب توجهی در هفته جاری منتشر شد که نشان داد جلبک دریایی علاوه بر امید به آینده گذشته ما را نیز به شکل غیر قابل حذفی شکل داده است.

نتایج مطالعه‌ای تازه نشان می‌دهد که نشانه‌های آشکاری از اثر جلبک‌های دریایی بر روی دندان‌های انسان‌ها از اسپانیا تا لیتوانی از ۶۴۰۰ سال پیش از میلاد مسیح تا قرن دوازدهم پس از میلاد مسیح یعنی اوایل قرون وسطی کشف شده اند. نتایج یافته تازه نشان می‌دهد که جلبک دریایی برای هزاران سال یک ماده غذایی رایج در میان مردم اروپا بوده است.

این خوراکی هزاران سال غذای رایج در اروپا بوده است + عکس

پژوهشگران اشاره کرده اند که این کشف غافلگیر کننده بوده، زیرا به طور سنتی تصور می‌شد که افزایش کشاورزی در دوره نوسنگی منجر به کنار گذشته شدن منابع آبزی شده بود. جلبک دریایی در قرن هجدهم میلادی به عنوان غذای دوره قحطی در نظر گرفته شد.

"کارن هاردی" یکی از نویسندگان مقاله مرتبط با پژوهش اخیر و استاد باستان شناسی ماقبل تاریخ در دانشگاه گلاسکو می‌گوید: "پیش‌تر شواهدی از وجود جلبک دریایی در سایت‌های باستان شناسی پیدا شده بود و ایده‌هایی درباره استفاده از آن به عنوان کود و یا سوخت مطرح شد، اما کاملا مشخص نبود که برای چه موردی استفاده شده است. اکنون، اما شواهد تازه پژوهش‌مان نشان می‌دهد که جلبک‌های دریایی در بسیاری از نقاط اروپا توسط افراد ساکن آن زمان خورده شده بودند. ما از طریق بررسی جرم دندانی این نشانگر‌های زیستی را به دست آوردیم. بنابراین، جای تردیدی وجود ندارد که افراد آن دوره جلبک‌های دریایی را جویده بودند".

این مقاله در نشریه Nature Communications چاپ شده و در آن اشاره شده که چگونه نمونه‌هایی از جرم دندان از بقایای ۷۴ فرد از ۲۸ مکان باستان شناسی در سراسر اروپا از جنوب اسپانیا تا شمال اسکاتلند از حدود ۶۴۰۰ پیش از میلاد مسیح تا قرن دوازدهم میلادی مورد تجزیه و تحلیل قرا گرفتند.

این خوراکی هزاران سال غذای رایج در اروپا بوده است + عکس

در مجموع ۳۷ نمونه از ۳۳ نفر از این افراد حاوی نشانگر‌های زیستی بودند که به تیم پژوهش اجازه می‌داد آن چه را که خورده بودند کشف کنند. ۲۶ نمونه حاوی مواد شیمایی‌ای بودند که مصرف غذایی جلبک‌های دریایی را نشان می‌داد. در برخی موارد تیم حتی توانست رنگ جلبک دریایی خورده شده را شناسایی کند. برای مثال، به نظر می‌رسد جلبک دریایی قرمز تا اواخر دوره نوسنگی (۲۸۰۰ تا ۳۲۰۰ پیش از میلاد مسیح) در جزایر اورکنی خورده شده بودند.

تیم انجام دهنده این پژوهش اشاره کرده که شواهد نشان می‌دهند اگرچه امروزه جلبک‌های دریایی به ندرت در اروپا خورده می‌شوند، اما تا همین اواخر بخشی از رژیم غذایی اروپایی بودند. البته هنوز مشخص نیست جبلک دریایی تا چه اندازه به عنوان یک غذا از اهمیت برخوردار بوده است قدر مسلم آن که جلبک دریایی به تدریج از رژیم غذایی حذف و تبدیل به غذای دوره قحطی و علوفه حیوانات شد. / فرارو 

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار